2310 238835
saak@saak.gr

Blog

Παρουσίαση της X-CODE

X-CODE

banner-x-code-400x300Αρχές του1960 μια νέα εταιρεία εισέρχεται στον χώρο της πλεκτικής και συγκεκριμένα στο χώρο της κάλτσας. Ο ιδρυτής της εταιρίας “ZITA”, Ζαφ. Καραγιαννίδης εμπνευσμένος οραματιστής και ήδη σπουδαίος μηχανικός, σχεδίασε νέες μηχανικές πατέντες που του επέτρεψαν να εξελίξει τις δημιουργικές δυνατότητες της κάλτσας και να αναπτύξει νέα προϊόντα στην αγορά της κάλτσας παρουσιάζοντας ξεχωριστές ιδέες για την εποχή.

Η διατήρηση των υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας συνεχίζεται και στην επόμενη γενιά που αναλαμβάνει τη σκυτάλη της επιχείρησης και λανσάρει κάτι νέο και αρκετά προοδευτικό, ξεφεύγοντας από την παραδοσιακή καλτσοποιία, σχεδιάζει και εξελίσσει μια εξειδικευμένη συλλογή αθλητικών καλτσών για κάθε σπορ και δραστηριότητα της εποχής εκείνης –όταν τα χρόνια εκείνα η αθλητική αγορά ήταν στα σπάργανα και τα αθλητικά μαγαζιά μετριόταν στα δάκτυλα.

Αυτή η στροφή της εταιρείας και οι στόχοι που τέθηκαν τότε με βασικές κατευθύνσεις, την παράδοση της ποιότητας και την συνεχή επένδυση στην εξειδίκευση –σε συνδυασμό με την εμπειρία και την αφοσίωση στη λεπτομέρεια, αναγνωρίστηκε το σήμα X-Code από κοινό και καταναλωτές ως σήμα ποιότητας κερδίζοντας την σταθερή προτίμηση του κοινού. Ακόμη περαιτέρω σφραγίστηκε η δυναμική της εταιρίας με τα επιτυχημένα συμβόλαια συνεργασίας με την ADIDAS AG και την PUMA COM.

Στην διαδρομή της μέχρι σήμερα η εταιρία έχει πάντα ως στόχο την ικανοποίηση του καταναλωτή, γι’ αυτό και δοκιμάζει τις κάλτσες X-Code καθημερινά προκειμένου να αξιολογούνται σε πραγματικές συνθήκες. Από αθλητές, δρομείς, ποδηλάτες, τενίστες που μας μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους για τα προϊόντα, μέχρι και τις αναφορές από ορειβατικές αποστολές και τις στρατιωτικές ασκήσεις, ολοκληρώνουν την εικόνα των  προϊόντων X-Code για την συμπεριφορά τους σε κάθε είδους στίβο και την αντοχή τους στη χρήση. Την επιβεβαίωση όλων αυτών των πολύτιμων πληροφοριών έρχονται να καλύψουν οι εργαστηριακές μετρήσεις και πιστοποιήσεις των προϊόντων.

Σήμερα, η εταιρεία συγκαταλέγεται στις μακροβιότερες του χώρου και σίγουρα στις ελάχιστες με ελληνική παραγωγή 100% όλων των σταδίων μέσα στις εγκαταστάσεις της.

Ιδιαίτερη αξία έχει η έρευνα της X-Code σε νανοϋλικά που της επιτρέπει να περάσει σε άλλο επίπεδο δημιουργίας και με τη βοήθεια της τεχνολογίας και της ανάπτυξης των κλωστοϋφαντουργικών υλικών κατασκευάζει νέες σειρές προϊόντων με νέες ιδιότητες  που συμβάλλουν στη ‘δια βίου άθληση’. Χωρίς να παραβλέπεται η απόδοση του αθλητή δίνεται η ίδια βαρύτητα και στην “αθλητική υγεία”. Το moto της εταιρείας είναι: Αθλητικά ενεργός για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη χρονική διάρκεια.