2310 238835
saak@saak.gr

Blog

ΟΜΙΛΙΑ: ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ – 21/03/18

Ομιλία: Οργάνωση Σχολικής Μελέτης στο Σπίτι
Παράγοντες που την επηρεάζουν & προτάσεις βελτίωσης

Τετάρτη 21 Μαρτίου, ώρα 19:00, Μοrley House

Συνδιoργάνωση:
Σύλλογος Αποφοίτων Αμερικάνικου Κολλεγίου Ανατόλια  – Σ.Α.Α.Κ. Ανατόλια
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Anatolia Elementary

Ομιλήτρια: Πέπη Κολαρά, Λογοθεραπεύτρια – Ειδική παιδαγωγός efterpi@usa.com

Στις μέρες μας και στο γρήγορο ρυθμό που χαρακτηρίζει την καθημερινότητα μας,  προσπαθούμε, ως γονείς, να ισορροπήσουμε καταστάσεις ανάμεσα στις δικές μας υποχρεώσεις και στις σχολικές απαιτήσεις των παιδιών μας στο σπίτι. Συχνά η όλη προσπάθεια οδηγεί σε εντάσεις και ατέλειωτες διαπραγματεύσεις μέσα στην οικογένεια, ανεξάρτητα από την ηλικία των παιδιών. Αυτό συμβαίνει γιατί ενώ σε πρώτη ματιά η οργάνωση της μελέτης για το σχολείο φαντάζει μια εύκολη υπόθεση, στην πραγματικότητα, είναι μια πιο σύνθετη διαδικασία καθώς η αποτελεσματικότητά της εξαρτάται από παράγοντες που αφορούν το σχολείο, τους γονείς και τα παιδιά. Στην παρούσα συνάντηση θα έχουμε την ευκαιρία ν’  αναλύσουμε αυτόν τον τρισδιάστατο χαρακτήρα της οργάνωσης της σχολικής μελέτης και να δούμε την εξελικτική της πορεία από τα πρώτα βήματα του παιδιού στο δημοτικό έως και τη συνέχεια της στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ως γονείς θα μπορέσουμε να συνειδητοποιήσουμε με ποιον τρόπο η δική μας συμμετοχή μπορεί να βοηθήσει και στο πως να θέσουμε αντικειμενικές προσδοκίες, προκειμένου να προχωρήσουμε στις απαραίτητες αναπροσαρμογές στη δική μας οικογένεια. Παράλληλα θα δοθεί η ευκαιρία να συζητήσουμε αποτελεσματικούς και πρακτικούς τρόπους ώστε η μελέτη στο σπίτι να γίνει πιο αποδοτική κι ευχάριστη, γεγονός που θα επιτρέψει τους μαθητές να έχουν καλύτερη σχολική επίδοση και να δομήσουν μια πιο θετική σχέση με το διάβασμα, γενικότερα.

Κολαρά Πέπη, MSc
Λογοθεραπεύτρια – Ειδική παιδαγωγός 

Λίγα λόγια για την Ομιλήτρια:

Η κ. Πέπη Koλαρά είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος του Α.Π.Θ. Συνέχισε τις σπουδές της στον τομέα της Λογοθεραπείας και της Ειδικής Αγωγής σε πανεπιστήμια της Γερμανίας (Free University of Berlin & Humboldt University of Berlin) και των ΗΠΑ (Loyola University New Orleans).

Δίδαξε σε σχολές Γονέων διαφόρων δήμων στο νομό Θεσσαλονίκης και οργάνωσε πολλά βιωματικά σεμινάρια για γονείς και παιδιά. Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης της Γ΄ Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Έχει συνεργαστεί με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για την υποστήριξη μαθητών με εκπαιδευτικές ανάγκες. Συμμετείχε σε συνέδρια όπου παρουσίασε θέματα της ειδικότητάς της κι έχει δημοσιεύσεις σε αντίστοιχα περιοδικά.

Είναι η επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Αγωγής Λόγου, Μάθησης & Αυτονομίας (ΑΛΜΑ) για περισσότερα από είκοσι έτη.  Ζει κι εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.