2310 238835
saak@saak.gr

Blog

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

events

Chandelier Christmas Eve Gala – 24.12.17

Ο Σύλλογος Αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου «Ανατόλια» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων του Κολλεγίου «Ανατόλια» και με την υποστήριξη του Συλλόγου Αποφοίτων του ACT, γιόρτασαν την Παραμονή Χριστουγέννων διοργανώνοντας με ιδιαίτερη επιτυχία το Chandelier Christmas Eve Gala στο Porto Palace.

Το Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί απόφοιτοι και φίλοι του Σχολείου, καθώς και ο πρόεδρος κ. Π. Βλάχος με την σύζυγό του και ο αντιπρόεδρος κ. Γ. Τσορμπατζόγλου, δημιουργώντας μια μοναδική γιορτινή ατμόσφαιρα και συμβάλλοντας στο κοινωνικό έργο των Συλλόγων αφού τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για το πρόγραμμα υποτροφιών του Κολλεγίου «Ανατόλια».

Στην επιτυχία του πάρτυ συνέβαλλαν ο dj Χρήστος Χουχουλιδάκης και ο guest dj Ρένος Παρασκάκης από τον χορηγό επικοινωνίας Radio More 103, διατηρώντας το κέφι αμείωτο μέχρι τις πρωινές ώρες.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στον μέγα χορηγό της εκδήλωσης «Από τα περιβόλια του Βεζύρογλου», στους χορηγούς «ELVIAL» και «Άλλαντα Πασσιάς», στους υποστηρικτές, «Οικονόμου Πλαστική Χειρουργική», «Rhetor Law Firm» και «Στάγκος Άνθη Φυτά» και στους χορηγούς επικοινωνίας «Κοσμοράδιο 95,1», «Plus Radio 102,6», «Radio More 103» και «Polis Free Press». Τέλος, ευχαριστούμε το ξενοδοχείο “Porto Palace” για την υποστήριξη του και για την άψογη εξυπηρέτηση σε όλη την διάρκεια της βραδιάς.

Συμμετοχή Σ.Α.Α.Κ. Ανατόλια στο Christmas Bazaar at Anatolia College - 03/12/17

O Σύλλογος αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια συμμετείχε στο Christmas Bazaar at Anatolia College 2017.

Ο Σ.Α.Α.Κ. Ανατόλια υποδέχθηκε τους αποφοίτους και τους φίλους του Κολλεγίου Ανατόλια στη αίθουσα 221 του Macedonia Hall.

Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες, χειροποίητα κοσμήματα και αναμνηστικά του Κολλεγίου Ανατόλια διατέθηκαν από τους εθελοντές του Σ.Α.Α.Κ. Ανατόλια στη χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική γιορτή του σχολείου, με στόχο τη συγκέντρωση πόρων για δράσεις κοινωνικής προσφοράς.

H συμμετοχή του Συλλόγου πλαισιώθηκε από την ομάδα φωναχτών λογοτεχνικών αναγνώσεων του Σ.Α.Α.Κ. Ανατόλια ‘Διάβασέ μου’ η οποία παρείχε στο κοινό πληροφορίες για το έργο της και από την Ακαδημία Tennis του Σ.Α.Α.Κ. που παρουσίασε το πρόγραμμα ’Christmas All Sports Camp για παιδιά 5-12 ετών’ που προσέφερε κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων.

Tο Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Anatolia College είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε τη δεκαετία του ’30, για να υποστηρίξει τους προσφυγικούς πληθυσμούς που είχαν μετακινηθεί στη Θεσσαλονίκη μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, και με το πέρασμα του χρόνου αναδείχθηκε σε μία από τις πιο επιτυχημένες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της πόλης.

To Bazaar πραγματοποιείται με την εθελοντική συμμετοχή μαθητών και εργαζομένων και των τριών εκπαιδευτικών βαθμίδων του Κολλεγίου Ανατόλια – Anatolia Elementary School, Ενιαίο Γυμνάσιο και Λύκειο & International Baccalaureate Diploma Program, ACT – American College of Thessaloniki.

Στην όμορφη αυτή χριστουγεννιάτικη γιορτή, ο Σύλλογος Αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια συμμετέχει κάθε χρόνο, με όλο και μεγαλύτερο ενθουσιασμό και διάθεση προσφοράς.

Χριστουγεννιάτικο Τσάι στο Morley House – 29/11/17

Tην Τετάρτη 29/11/17 μέλη και φίλοι του Σ.Α.Α.Κ. Ανατόλια συναντήθηκαν στο Morley House για το ‘Χριστουγεννιάτικο Τσάι στο Morley House’ μια από τις πιο αγαπημένες χριστουγεννιάτικες διοργανώσεις του Συλλόγου Αποφοίτων.

Η φετινή συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο! Το ίδιο και η  ποικιλία και η νοστιμιά των χειροποίητων εδεσμάτων που φτιάχτηκαν από αποφοίτους και μοιράστηκαν με αγάπη, μεταξύ φίλων και συμμαθητών.

Το ‘Χριστουγεννιάτικο Τσάι στο Morley House’ ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια με πρωτοβουλία της ‘Ομάδας Δράσης’ του Σ.Α.Α.Κ. Ανατόλια και έχει καθιερωθεί σαν αναπόσπαστο τμήμα της Χριστουγεννιάτικης περιόδου, μια γιορτή που φέρνει τα Χριστούγεννα στο σπίτι των αποφοίτων, στην καρδιά και τη διάθεση όλων!

Τα έσοδα τα οποία συγκεντρώνονται από το συμβολικό κόστος συμμετοχής διατίθενται κάθε χρόνο σε δράσεις κοινωνικής προσφοράς.

Η έκπληξη της φετινής διοργάνωσης ήταν η κλήρωση ενός όμορφου δώρου σχεδιασμένου από τη  Χαρούλα Μακρή Βιλδιρίδου ‘92 του κοσμηματοπωλείου ‘DIMIOURGIKO VILDIRIDIS’ –  το γούρι του 2018 από τη συλλογή ‘Αέναον’.

Christmas All Sports Camp 2017 Σ.Α.Α.Κ. Anatolia για παιδιά 5-12 ετών

Οι ημέρες των Χριστουγέννων πέρασαν ευχάριστα για τους μικρούς μας φίλους, με άθληση και δημιουργική διασκέδαση στο Christmas All Sports Camp του Σ.Α.Α.Κ. Ανατόλια!

Στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ανατόλια και στο πανέμορφο ‘Morley House’ το σπίτι των αποφοίτων του Ανατόλια, παιδιά ηλικίας 5 -12 ετών, έζησαν μαζί μας μοναδικές χριστουγεννιάτικες στιγμές, με άθληση και δημιουργία!

Τα παιδιά με τη φροντίδα και καθοδήγηση του υπευθύνου του τμήματος tennis του Σ.Α.Α.Κ. Ανατόλια κ. Γιώργου Τζίμκα και των εξειδικευμένων συνεργατών του, γνώρισαν και συμμετείχαν σε αθλήματα όπως tennis, ski, ποδόσφαιρο, χορός, τοξοβολία, Kids Yoga και Capoeira, χωρισμένα σε ομάδες, ανάλογα με την ηλικία τους.

Το πρόγραμμα εμπλουτίστηκε με δημιουργικές δραστηριότητες στο ζεστό, γιορτινό περιβάλλον του Morley House, όπου τα παιδιά γνώρισαν τις βασικές αρχές της ζωγραφικής και επιδόθηκαν στη δημιουργία Χριστουγεννιάτικων κατασκευών και κατασκευών από πηλό.

Παιχνίδια, εκπλήξεις και αφηγήσεις έκλιναν καθημερινά το πρόγραμμά μας.

Χορηγός της όμορφης αυτής διοργάνωσης ήταν η Βίκος Cola.

Τα παιδιά που συμμετείχαν στις δύο περιόδους του προγράμματος (27-29/12 & 03-05/01) μας αποχαιρέτησαν με ευχές για τη νέα χρονιά και την υπόσχεση να ξανασυναντηθούμε στο επόμενο camp του Σ.Α.Α.Κ. Ανατόλια.

Σ.Α.Α.Κ. Anatolia Basketball Christmas Camp 2017

Aπό 27 έως και 29 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε το 3ο Basketball Christmas Camp του Σ.Α.Α.Κ. ΑΝΑΤΟΛΙΑ για παιδιά από 6 έως 16 ετών.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία για τρεις ημέρες, από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 16.00 το απόγευμα, να ασκηθούν μεθοδικά στα αντικείμενα του basketball, να διαγωνιστούν και να παίξουν σε πολλά παιχνίδια.

Το έμπειρο προπονητικό προσωπικό εργάστηκε καθημερινά με τα παιδιά σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο με στόχο τη βελτίωση των ικανοτήτων των μικρών αθλητών οι οποίοι έζησαν αξέχαστες εμπειρίες και εκπλήξεις και γνώρισαν πολλούς επαγγελματίες του αθλήματος, αθλητές και προπονητές.

Χορηγός του Σ.Α.Α.Κ. Anatolia Basketball Christmas Camp 2017 ήταν η Βίκος Cola.

Συμμετοχή ομάδων Basketball και Volleyball του Σ.Α.Α.Κ. Ανατόλια στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος οι ομάδες Basketball και Volleyball του Σ.Α.Α.Κ. Ανατόλια συμμετείχαν με χαρά στην χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 20/12/17, εκφράζοντας με την παρουσία τους τη συμπαράσταση και την αγάπη τους για τα ‘γενναία παιδιά’ της ΕΛΕΠΑΠ (www.gennaiapaidia.gr).

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η πρόεδρος του συλλόγου Αιμιλία Ζουμπουλίδου.

Συμμετοχή χορωδίας Σ.Α.Α.Κ. Ανατόλια στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Σχολείου Ειδικής Αγωγής Πυλαίας – Χορτιάτη

Η Χορωδία του Σ.Α.Α.Κ. Ανατόλια συμμετείχε την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017, στην καθιερωμένη xριστουγεννιάτικη γιορτή του 1ου EEEEK Πυλαίας Χορτιάτη που είναι ένα Δημόσιο Σχολείο Ειδικής Αγωγής για εφήβους με αυτισμό, σύνδρομο Down και διάφορες αναπτυξιακές διαταραχές.

Η ανταπόκριση όλων των χορωδών ήταν άμεση στην πρόσκληση του συγχορωδού τους Θεόδωρου Μπάρτζια, ιδρυτή και πρώην διευθυντή του σχολείου.

Αφού παρακολούθησαν τα σκετς των παιδιών και θαύμασαν την προσπάθεια και τον αγώνα που δίνουν μαζί με τους καθηγητές τους, τραγούδησαν έντονα συγκινημένοι Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και Κάλαντα.

Η διεύθυνση του σχολείου, οι μαθητές, ο σύλλογος γονέων και οι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες για την παρουσία και την στήριξη της Χορωδίας. Ο διευθυντής του Σχολείου Βασίλης Ζωγράφος σε μήνυμα του επισημαίνει: «…Τη Γιορτή πλαισίωσε με την συμμετοχή της η Χορωδία του Συλλόγου Αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια ενισχύοντας με τον δικό της τρόπο το πνεύμα των ημερών για Αγάπη, Κατανόηση και Αποδοχή της Διαφορετικότητας».