2310 238835
saak@saak.gr

Blog

ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΑΣ, ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ!!! – 14/05/18

Δευτέρα 14/05/18, ώρα 19:00, Μοrley House

Συνδιoργάνωση:
Σύλλογος Αποφοίτων Αμερικάνικου Κολλεγίου Ανατόλια  – Σ.Α.Α.Κ. Ανατόλια
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Anatolia Elementary

Ομιλήτρια: Πέπη Κολαρά, Λογοθεραπεύτρια – Ειδική παιδαγωγός efterpi@usa.com

Η ταχύτητα που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη εποχή, η έλλειψη χρόνου και ο στεγνός, διεκπεραιωτικός τρόπος μάθησης αποτελούν εμπόδιο στο να συνδέσουν τα παιδιά μας τη μάθηση με την ευχαρίστηση. Όμως, αυτός ο συνδυασμός είναι απαραίτητος για την ολόπλευρη ανάπτυξή τους. Πολύ συχνά, μάλιστα, ως γονείς, αναρωτιόμαστε στο πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε την κοινή καθημερινότητα με τα παιδιά μας πιο ευχάριστη και δημιουργική αλλά και στο πώς θα μπορούσαμε να τα υποστηρίξουμε στο σχολείο με έναν τρόπο πιο ουσιαστικό. Στη συγκεκριμένη ομιλία, θα δούμε πως αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί αξιοποιώντας εναλλακτικούς τρόπους μάθησης. Θα τονισθεί ιδιαίτερα, η παιδαγωγική αξία του παιχνιδιού και πως μέσω αυτού η διαδικασία της μάθησης μπορεί να είναι ευχάριστη, για όλη την οικογένεια. Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν πώς και γιατί ενσωματώνοντας έξυπνα κι εύκολα παιχνίδια στην καθημερινότητά μπορούν δυναμώσουν την επικοινωνία με τα παιδιά τους και να τα βοηθήσουν στη σχολική τους εξέλιξη με έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο. Στο τέλος της ομιλίας, θα γίνει επίδειξη κάποιων παιχνιδιών ώστε οι γονείς να «πάρουν μαζί τους» ιδέες που θα μπορέσουν να τις χρησιμοποιήσουν στο σπίτι.

Κολαρά Πέπη, MSc
Λογοθεραπεύτρια – Ειδική παιδαγωγός

Λίγα λόγια για την Ομιλήτρια:

Η κ. Πέπη Koλαρά είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος του Α.Π.Θ. Συνέχισε τις σπουδές της στον τομέα της Λογοθεραπείας και της Ειδικής Αγωγής σε πανεπιστήμια της Γερμανίας (Free University of Berlin & Humboldt University of Berlin) και των ΗΠΑ (Loyola University New Orleans).

Δίδαξε σε σχολές Γονέων διαφόρων δήμων στο νομό Θεσσαλονίκης και οργάνωσε πολλά βιωματικά σεμινάρια για γονείς και παιδιά. Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης της Γ΄ Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Έχει συνεργαστεί με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για την υποστήριξη μαθητών με εκπαιδευτικές ανάγκες. Συμμετείχε σε συνέδρια όπου παρουσίασε θέματα της ειδικότητάς της κι έχει δημοσιεύσεις σε αντίστοιχα περιοδικά.

Είναι η επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Αγωγής Λόγου, Μάθησης & Αυτονομίας (ΑΛΜΑ) για περισσότερα από είκοσι έτη.  Ζει κι εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.